Deze website maakt gebruikt van javascript. Zonder javascript in te schakelen zult u de website niet optimaal kunnen gebruiken.

Archief: Goed doel van 2022: Meer bewegen in de klas - De Oversteek

Goed doel van Tourspel Liempde 2022

MEER BEWEGEN IN DE KLAS: DE OVERSTEEK MAAKT ER WERK VAN

Bewegend leren Bewegend leren Bewegend leren Bewegend leren

Een school waar kinderen niet alleen goed onderwijs krijgen, maar ook meteen lekker actief kunnen zijn.  Dat is waar De Oversteek momenteel extra op inzet met het onderzoek naar Bewegend Leren.

Daarmee worden niet per sé extra gymlessen bedoeld, maar meer hoe dit ook tijdens andere lessen kan worden georganiseerd. ,,Rekenen bijvoorbeeld: met stoepkrijt buiten sommen maken, zijn kinderen al flink bezig”, zegt directeur Irene Verbeet.

Heel het jaar lang, twee dagen per week voert de Liempdse Agnes van Berkel, oorspronkelijk ergotherapeut, gedegen onderzoek uit naar de mogelijkheden voor meer beweging in de klas. Hiermee loopt De Oversteek al vooruit op de toekomst: de schoolleiding verwacht aanzienlijk meer jongens dan meisjes in de klassen. ,,En jongens zijn meer fysiek ingesteld”, weet Verbeet.

De resultaten van het onderzoek worden eind dit jaar verwacht. Op basis daarvan gaat De Oversteek investeren in materialen voor meer spel en beweging in de lessen. De bijdrage van het Tourspel Liempde is daarbij een welkome ondersteuning. Voor het onderzoek ontvangt De Oversteek subsidie, maar voor de aanschaf van de materialen niet. Deze moeten uit eigen middelen worden betaald.

De Oversteek wenst iedereen veel succes met het Tourspel

 

Van de Tourspel-organisatie:

Na 2 jaar van lockdowns, school-op-afstand en gesloten sportverenigingen vond de Tourspel organisatie – samen met onze ambassadeur Koen de Kort – het hoog tijd om iets te doen voor de Liempdse schooljeugd  in combinatie met sport en beweging. De combinatie met het lopende onderzoek van De Oversteek naar Bewegend Leren was daarom snel gemaakt.