Deze website maakt gebruikt van javascript. Zonder javascript in te schakelen zult u de website niet optimaal kunnen gebruiken.

Tourspel Liempde - Organisatie - Reglement

Reglement Tourspel Liempde en Extra Tourspel

Ook dit jaar kun je weer deelnemen aan het Tourspel Liempde én aan het Extra Tourspel.

Bij het Tourspel Liempde is het de bedoeling een eigen ploeg samen te stellen die zoveel mogelijk punten voor je gaat scoren tijdens de Tour de France 2018. Het reglement vind je hieronder (1).

Bij het Extra Tourspel is het de bedoeling te voorspellen op welke plek onze ambassadeur Koen de Kort in het eindklassement van de Tour de France 2018 gaat eindigen. Het reglement hiervan (2) vind je na het reglement van het Tourspel Liempde.

1 Reglement Tourspel Liempde

1.1 Wat is de bedoeling?

Bij het Tourspel Liempde is het de bedoeling een eigen ploeg samen te stellen die zoveel mogelijk punten voor je gaat scoren tijdens de Tour de France 2018.

1.2 Hoe kun je deelnemen?

Je neemt deel aan het Tourspel Liempde door één of meerdere deelnameformulieren in te leveren en daarbij €10 per deelnameformulier in te leggen. Je moet wel minimaal 16 jaar oud zijn om mee te mogen spelen.

Let op! Het online inschrijfformulier invullen en afdrukken is dus nog geen geldige inschrijving. Pas als het formulier is ingeleverd en de deelname is betaald, is sprake van deelname aan het Tourspel Liempde.

De deelnameformulieren kun je (laten) inleveren bij De Durpsherberg op:

donderdag 5 juli van 19.00 tot 24.00 uur

en

vrijdag 6 juii van 14.00 tot 24.00 uur.


Hierna worden deelnameformulieren niet meer geaccepteerd.

Deelnameformulieren worden huis-aan-huis verspreid in Liempde. Je kunt het deelnameformulier ook hier downloaden of hier online invullen.

1.3 Wat moet je doen?

Je stelt een ploeg van 15 renners samen waarvan je verwacht dat deze vaak bij de eerste 10 in een etappe zullen eindigen. Ook moet je opgeven wie volgens jou de gele, groene en bolletjestrui zullen winnen. Je kunt ook nog maximaal 2 reserverenners opgeven. Deze worden ingezet in het geval er renners uit je ploeg niet van start gaan in de Tour de France. Als een renner tijdens of na de eerste etappe uitvalt, komt er geen vervanger voor in de plaats. De behaalde punten van die uitgevallen renner blijven wel geldig voor het totaalklassement, tenzij de renner door de organisatie van de Tour de France uit de uitslag wordt geschrapt (alleen als dit nog tijdens de Tour de France gebeurt).

Je bent als deelnemer zelf verantwoordelijk voor controle van je eigen ploeg(en) op www.tourspelliempde.nl. Correcties kun je doorgeven via info@tourspelliempde.nl. Als je lijst gecorrigeerd is, zullen de voorgaande etappes herberekend worden. De eenmaal uitgeroepen dagwinnaars zullen echter niet aangepast worden. Zorg er dus voor dat je zo snel mogelijk je ploegen controleert onder "Spelers".

Let op! De namen van de renners op je deelnameformulier zijn bindend, dus niet het rugnummer. Je kunt je formulier dus al invullen voordat de officiële deelnemerslijst bekend is. Voor de organisatie is het echter makkelijker om de deelnameformulieren te verwerken als de juiste rugnummers er bij staan. Zorg dus dat je de officiële deelnemerslijst van dit jaar gebruikt bij het invullen van je deelnameformulier. Behalve op teletekst en www.letour.fr kun je de officiële deelnemerslijst zo snel mogelijk na publicatie door de organisatie van de Tour de France ook op deze site vinden.

1.4 Hoe verdien je punten?

Als een renner van jouw ploeg bij de eerste 10 eindigt in een etappe, krijgt jouw ploeg volgens onderstaande verdeling punten. Met de eventuele proloog en ploegentijdrit zijn geen punten te verdienen.

Plaats Punten
1e 15
2e 12
3e 10
4e 7
5e 6
6e 5
7e 4
8e 3
9e 2
10e 1

Extra punten voor het eindklassement:

Trui Punten
Gele trui 30
Groene trui 20
Bolletjes trui 10

1.5 Hoe kun je iets winnen?

1.5.1 Winnaar van de dag

Elke dag wordt er een dagwinnaar bepaald. Dat is degene met de best scorende ploeg van die dag. Als er meerdere ploegen de hoogste score hebben, wordt door het Tourspel automatisch de dagwinnaar bepaald op basis van aselecte trekking. De dagwinnaar wint de helft van zijn inleg (€5.00) plus vijf consumpties. Deze prijzen kunnen worden geclaimd tijdens de prijsuitreiking (zie 1.5.5).

De dagwinnaar wordt na iedere etappe waarin punten verdiend kunnen worden, bekend gemaakt op de Tourspel Liempde website (Actueel).

1.5.2 Winnaar van het Tourspel Liempde

De winnaar van het Tourspel Liempde is degene die de meeste punten heeft verzameld. Bij een gelijke eindklassering wordt er niet geloot, maar worden de prijzen gemiddeld over het aantal gelijk geëindigden. De officiële uitslag van de organisatie van de Tour de France op de laatste dag van de Tour is bepalend.

Het klassement wordt na iedere etappe waarin punten verdiend kunnen worden zo snel mogelijk bijgewerkt en gepubliceerd op de Tourspel Liempde website (Klassement), behalve na de laatste etappe, dan gaat de website 'op zwart' om de spanning te bewaren tot aan de prijsuitreiking. Na de prijsuitreiking wordt de einduitslag gepubliceerd.

1.5.3 Rode lantaarn

Ook voor de ploeg met de minste punten aan het eind van de Tour hebben we een prijs: € 10. Bij gelijke stand wordt er geloot.

1.5.4 Prijzen

Van het totale inleggeld wordt 50% uitgekeerd aan het goede doelen van dit jaar:

Zonnebloem afdeling Liempde

De andere 50% van het inleggeld wordt uitgekeerd als prijzengeld. Het definitieve prijzenschema wordt na het sluiten van de inschrijving bepaald.

Positie
Prijzengeld
1
€ 240.00
2
€ 195.00
3
€ 165.00
4
€ 150.00
€ 135.00
€ 120.00
€ 105.00
€ 90.00
€ 75.00
10
€ 65.00
11
€ 55.00
12
€ 45.00
13
€ 35.00
14
€ 25.00
15
€ 15.00
 
 
Dagprijs
€ 10.00
Rode lantaarn
€ 10.00

 

1.5.5 Prijsuitreiking

Zondagavond 29 juli om 20.00 begint in De Durpsherberg de grootse prijsuitreiking van het Tourspel Liempde.

Prijswinnaars krijgen geen persoonlijk bericht. Kom met z’n allen naar de prijsuitreiking en laat je verrassen!

De gewonnen prijzen, inclusief de consumptiebonnen, kunnen na de prijsuitreiking tot 15 augustus 2018 geclaimd worden bij de organisatie. Geldprijzen die op die dag niet geclaimd zijn, worden aan het goede doel geschonken.

1.6 Wat gebeurt er bij gevallen waarin het reglement niet voorziet?

Bij onvoorziene omstandigheden beslist de organisatie van het Tourspel Liempde.

Over de uitslag kan niet niet worden gecorrespondeerd.

1.7 Vragen en interactie

Vragen aan de organisatie kun je stellen via info@tourspelliempde.nl

Via Twitter (#TourspelLiempde) en onze Facebook pagina (TourspelLiempde) kun je je ervaringen delen en de discussie aangaan met je mededeelnemers aan het Tourspel.

2 Reglement Extra Tourspel

2.1 Wat is de bedoeling?

Bij het Extra Tourspel is het de bedoeling te voorspellen op welke plek Koen de Kort in het eindklassement van de Tour de France 2018 gaat eindigen.

2.2 Hoe kun je meedoen?

Je neemt deel aan het Extra Tourspel door een inschrijfkaart in te leveren. De kosten per inschrijfkaart zijn €2.00. Je mag zo vaak mee doen als je wilt.

De inschrijfkaarten kun je inleveren tijdens de inschrijving van het Tourspel Liempde (zie 1.2).

Inschrijfkaarten zijn te verkrijgen bij café De Durpsherberg. Je kunt de inschrijfkaart ook hier downloaden.

2.3 Wat moet je doen?

Voor het Extra Tourspel moet je raden op welke plaats Koen de Kort eindigt in het eindklassement van de Tour de France 2018.

De inschrijvingen voor het Extra Tourspel worden gepubliceerd op de website van Tourspel Liempde. Je bent als deelnemer zelf verantwoordelijk voor controle van je inschrijving. Eventuele correcties kun je doorgeven via info@tourspelliempde.nl. Na het bekend maken van de einduitslag kan niet meer worden gereclameerd.

2.4 Hoe kun je winnen?

2.4.1 Winnaar van het Extra Tourspel

De winnaar van het Extra Tourspel is degene die raadt op welke plaats Koen de Kort eindigt in het eindklassement van de Tour de France 2018. Is de juiste plaats niet geraden dan geldt de dichtstbijzijnde plaats, zowel naar boven als beneden. Bij meerdere goede antwoorden wordt er geloot.

Als Koen de Kort onverhoopt de Tour de France 2018 niet uitrijdt, dan geldt de klassering op de dag voor zijn opgave. Als Koen de Kort helemaal niet start in de Tour de France 2018 wordt de prijs verloot onder de deelnemers van het Extra Tourspel.

2.4.2 Prijzen

Van het totale inleggeld wordt 100% uitgekeerd aan het goede doel van dit jaar:

Zonnebloem afdeling Liempde.

De prijs voor de winnaar van het Extra Tourspel bedraagt €100.00.

Deze prijs is gesponsord door café De Durpsherberg.

2.4.3 Prijsuitreiking

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de grootse prijsuitreiking op zondagavond 24 juli.

2.5 Wat gebeurt er bij gevallen waarin het reglement niet voorziet?

Bij onvoorziene omstandigheden beslist de organisatie van het Tourspel Liempde.

Over de uitslag kan niet niet worden gecorrespondeerd.

2.6 Vragen en interactie

Vragen aan de organisatie kun je stellen via info@tourspelliempde.nl

Via Twitter (#TourspelLiempde) en onze Facebook pagina (TourspelLiempde) kun je je ervaringen delen en de discussie aangaan met je mededeelnemers aan het Tourspel.

3 Privacy en NAW gegevens

Het Tourspel Liempde bewaart en gebruikt uitsluitend NAW-gegevens, telefoonnummers en e-mailadressen die rechtstreeks aan ons zijn opgegeven. Het Tourspel Liempde gebruikt deze gegevens alleen voor het doel waarvoor die aan ons zijn opgegeven en verder voor communicatiedoeleinden rondom het spel. Het Tourspel Liempde verstrekt de voornoemde gegevens nooit aan derden t.b.v. commerciële of marketing doeleinden. U kunt altijd, bij voorkeur per e-mail, aan het Tourspel Liempde vragen welke gegevens van u worden bewaard en vragen deze gegevens te verwijderen of verbeteringen, aanvullingen of andere correcties aan te brengen, welke het Tourspel Liempde zo spoedig mogelijk zal aanpassen.