Deze website maakt gebruikt van javascript. Zonder javascript in te schakelen zult u de website niet optimaal kunnen gebruiken.

Archief: Goed doel van 2013: Bandung Street Children Program

In Bandung, Indonesië, leven 6000 dakloze kinderen op straat. Ze komen in aanraking met de zelfkant, alcohol en drugs. Vooral dakloze meisjes zijn slachtoffer van seksueel misbruik en ongewenste zwangerschappen, waardoor het aantal straatkinderen toeneemt. Structurele hulp in de vorm van onderdak, onderwijs en zorg ontbreekt.

In 2010 is het Bandung Street Children Program opgezet om dakloze meisjes van 0 - 12 jaar te helpen. Een ‘Art in the Box’ reddingsteam gaat de straat op om de meisjes te ontmoeten en spelenderwijs te leren kennen. Aan de hand van schilderen, tekenen, lezen en schrijven probeert het team het vertrouwen te winnen en hen te begeleiden naar een Opvang Training Centrum. Een huismoeder en huisvader staan klaar om de meisjes basale vaardigheden rondom voeding, gezondheid en scholing bij te brengen.

Als de meisjes klaar zijn voor een regelmatig leven kunnen ze langdurig worden opgevangen in een SOS Kinderdorp in de buurt van Bandung. De Doctors for Homeless Foundation, opgericht door Liempdenaar en straatdokter Igor van Laere, geeft advies en financiële steun. Dit alles onder het devies: samen helpen we dakloze meisjes in Bandung aan een betere toekomst.

Het Street Children Program heeft een donatie van € 1.750,00 ontvangen.