Deze website maakt gebruikt van javascript. Zonder javascript in te schakelen zult u de website niet optimaal kunnen gebruiken.

Archief: Goed doel van 2014: Jeugdsoos Liempde

Beste Liempdenaren,

Wie kent er niet onze eigen Jeugdsoos? Wellicht gaan uw eigen kinderen, kleinkinderen, neefjes of nichtjes er wel regelmatig heen, of misschien ging u vroeger wel zelf?

De Jeugdsoos, in het PiusX gebouw, probeert al vele jaren de jeugd tussen basisschool groep 6 en 14 jaar gemiddeld 11 keer per jaar (en natuurlijk tijdens de Carnaval en de Kerst- en Nieuwjaar-soos) een gezellige avond te bezorgen. Met de komst van een aantal nieuwe bestuursleden is de ambitie geformuleerd om meer dimensie en variatie in de soos-avonden aan te gaan brengen. Zo willen wij de jeugd bijvoorbeeld een karaoke-avond, een lasershow en een gave verlichte dansvloer aan kunnen bieden.

Helaas bepaalt een recent kabinetsbesluit dat jeugd tot 18 jaar niet meer het café in mag. Wij van de Jeugdsoos vinden het onze eigen verantwoordelijkheid om de Liempdse jeugd een passend en spetterend alternatief te kunnen bieden. Wat is er nou beter om onze kinderen in een gecontroleerde omgeving een leuke avond te kunnen geven. Daarom zijn er ook plannen om voor de groep 14-18 jaar een (regelmatige) soos te gaan organiseren.

Om onze ambities waar te kunnen maken willen wij graag een karaoke-set, met draadloze microfoons, en een beamer met scherm aanschaffen. De beamer kan tevens worden gebruikt voor het tonen van videoclips tijdens de reguliere soos-avonden of om een film te draaien. Vorig jaar hebben we dit al succesvol uitgeprobeerd met het instuderen van de cupsong. De jeugd heeft een heerlijke avond gehad door samen de song te leren en de song meerdere keren te doen. Het samenzijn en het samen genieten daar doen we het voor.

Wij als bestuur zijn erg blij met de keuze van de Tourspel organisatie om ons dit jaar als hun goede doel te kiezen. Wij zien dit als een schoolvoorbeeld van "door de gemeenschap - voor de gemeenschap". Wij als bestuur, maar met name onze eigen jeugd is iedereen op voorhand dankbaar voor uw deelname aan het Tourspel 2014.

 

De jeugdsoos heeft een donatie van € 2.100,00 ontvangen