Deze website maakt gebruikt van javascript. Zonder javascript in te schakelen zult u de website niet optimaal kunnen gebruiken.

Archief: Goed doel van 2020: WensAmbulance Brabant

WensAmbulance Brabant

image image image

WensAmbulance Brabant biedt mensen die terminaal ziek zijn en niet of nauwelijks meer kunnen lopen of staan de mogelijkheid om toch nog een keertje een voor hen favoriete plaats te bezoeken. Denk dan aan een familiebezoek of nog een keer naar het ouderlijk huis. Maar ook nog eens gezamenlijk koffiedrinken met de maatjes van de voetbalclub, naar de St. Jan kathedraal in Den Bosch, een bezoek aan het Rijksmuseum of gewoon een samenzijn met je familie, vrienden en of kennissen.

WensAmbulance Brabant voert met vijf ambulances en honderdvijftig vrijwilligers ruim zevenhonderd wensen per jaar uit.

De wensen komen vooral uit Brabant, en mensen uit aangrenzende regio’s waar nog geen wensambulances staan, kunnen ook een beroep op de stichting doen. Aan de uitvoering van de wens zijn geen kosten voor de zieke verbonden, dit is mogelijk door spontane acties van scholen en verenigingen. Ook bedrijven en particulieren schenken de benodigde gelden. Daar er geen betaalde krachten zijn kan ondanks de hoge autokosten zo low-budget gewerkt worden. 

Voor meer informatie kijk op www.wensambulancebrabant.nl

image image image

Enkele reacties zoals men de hulp van Wensambulance Brabant ervaart:

Vandaag alweer één jaar geleden dat een van de laatste wensen van onze lieve zus in vervulling ging. Dankzij de inzet van de WensAmbulance Brabant en de brandweer van Waalre heeft zij het appartement van haar vriend kunnen bezoeken, wat voor ons eerst onmogelijk leek.

Wij zijn de vrijwilligers van WensAmbulance Brabant nog steeds ontzettend dankbaar dat zij ons deze onvergetelijk mooie dag hebben gegeven!!!


Onwijs mooie dag gehad met opa. Dierbare herinneringen opgedaan vandaag aan zee. Het was onwijs goed geregeld. Opa heeft genoten en wij ook.

Iedereen hartelijk bedankt, dit vergeten we nooit meer.

Een geweldige instantie!!!


Nadat ik WensAmbulance Brabant gemaild had, kreeg ik meteen de volgende morgen een mailtje terug. Ze zouden er alles aan doen dat ons schoonzusje José bij de uitvaart van haar vader kon zijn. Jose is terminaal ziek en……. is bedlegerig. Haar vader werd onverwacht heel erg ziek en kwam te overlijden. Maandagmorgen om kwart voor 10 kwamen de vrijwilligers Gerard en Janny van WensAmbulance Brabant met de ambulance. We hebben even kennis gemaakt , koffie gedronken en zitten kletsen. Jose mocht een half uurtje voordat de uitvaart begon afscheid nemen van haar vader. Het was allemaal zo emotioneel, maar o zo mooi dat dit kan!!!! Wat een lieve mensen die Gerard en Janny! Ze hadden alle tijd voor haar en wilden daarna nog wel ergens heen als José dat had gewild, maar Jose was te moe. Na de plechtigheid hebben we bij José, Joop en de kinderen nog koffie gedronken en broodjes gegeten met z’n allen.

Het was zo gemoedelijk allemaal!

Bedankt , Bedankt, Bedankt, dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt!

Jose, Joop, Sharona en Joyce

Liefs Anita xxx