Deze website maakt gebruikt van javascript. Zonder javascript in te schakelen zult u de website niet optimaal kunnen gebruiken.

Archief: Goed doel van 2019: De Vlaswiek en Den Dries

De Vlaswiek, Zorggroep Elde

image image image

Dorpshuis De Vlaswiek is een kleinschalig verpleeghuis waar mensen wonen die intensieve zorg nodig hebben vanwege hun dementie. De Vlaswiek bestaat uit 2 afdelingen: De Vlasblom en De Vlaspit. Op elke afdeling wonen 16 mensen met dementie die allemaal een eigen appartement hebben en gebruik maken van één gezamenlijke huiskamer.
Dit jaar bestaat de Vlaswiek alweer 25 jaar. In die 25 jaar is er veel veranderd. 25 jaar geleden begonnen wij als een verzorgingshuis, daarna kwamen er 2 kleinschalige woonvormen voor dementerenden en weer wat jaren later werd De Vlaswiek een volledig verpleeghuis voor 32 dementerende ouderen.

Buiten naar binnen
Leefplezier en welbevinden staan bij De Vlaswiek hoog in het vaandel. Zij vindt het heel belangrijk dat onze bewoners een fijne daginvulling hebben. Maar wat zij ook graag wil, is het buitenleven naar binnen halen.
Veel bewoners zijn niet meer in staat om zelfstandig naar buiten te gaan en daarom wil de Vlaswiek hen in haar gangen en haar recreatiezaal een buitengevoel geven door middel van levensechte fotoprints en bestickering. Als de bewoners van De Vlaswiek straks door de gangen lopen of in de zaal zijn, moeten ze een beetje het gevoel hebben dat ze buiten zijn.

Al deze wensen zijn zeer prijzig en De Vlaswiek is dan ook blij dat ze in haar jubileumjaar is uitgekozen als het goede doel van het Tourspel Liempde. Met het geld dat wordt opgehaald kan De Vlaswiek het leven van haar bewoners nog aangenamer maken.

Den Dries, Cello

image image image

Den Dries is een woning in Liempde waar 17 mensen wonen die 24 uur begeleiding ontvangen vanuit zorgorganisatie Cello. Daarnaast wonen 10 mensen in een appartementencomplex en ontvangen begeleiding op afspraak, afgestemd op hun eigen wensen en mogelijkheden. Cello ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking en evt. bijkomende handicaps.
 
Verkozen als één van de twee goede doelen
Cliënten en medewerkers van Den Dries zijn ontzettend blij dat zij één van de twee goede doelen zijn dit jaar van het Tourspel. Het geld dat wordt opgehaald met het Tourspel wordt door Den Dries gebruikt om leuke dingen te doen in het jubileumjaar. Het is namelijk 40 jaar geleden dat Den Dries gebouwd is en dat de eerste cliënten in Liempde kwamen wonen. 
De opbrengst is meer dan welkom!
 
Sociale contacten stimuleren
Woonbegeleiding bij Cello betekent ook: aandacht voor vrije tijd. Cliënten worden zoveel mogelijk gestimuleerd om deel te nemen aan het sociale leven van Liempde. Dit kan met of zonder begeleiding van een ouder, familielid of vrijwilliger. Het onderhouden en uitbreiden van contacten is voor hen een belangrijk onderdeel van hun sociale leven.
 
Iedereen is welkom in Den Dries
Iedereen uit Liempde kan gebruikmaken van de faciliteiten in Den Dries. Zo maken bewoners van de Vlaswiek en leden van de KBO regelmatig gebruik van de jeu de boulesbaan. Ook heeft Den Dries een hobbyruimte waar (naast de jeu de Boules) koffie gedronken kan worden.
 
Vrijwilligers maken we het verschil
Laat jij graag mensen met een beperking meedoen in de maatschappij? Door iets leuks te ondernemen vergroot je hun wereld. Als vrijwilliger kun je je eigen talenten inzetten. Houd je van koken/bakken of wandelen/fietsen? Of vind je het leuk met iemand boodschappen te doen, een terrasje te pakken of spelletje te doen? Vrijwilligers zijn een onmisbare aanvulling op de ondersteuning van zorgprofessionals. Vrijwilligers zorgen voornet dat beetje extra aandacht, wanneer jij cliënten ziet genieten, is jouw dag geslaagd!
 
Vrijwilliger worden?
Wil jij graag iets doen voor een ander? Vrijwilligers van Cello mogen hun reiskosten declareren, zijn welkom op het vrijwilligersfeest, mogen meedoen met een fietstocht en ontvangen het Cello-magazine en de nieuwsbrief. Je hebt 1 vast contactpersoon binnen de organisatie. Wil je meer weten over wonen, werken of vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met Den Dries: 088-3452505. Of met Marja de Laat van het ambulant team: 06-30877046.