Deze website maakt gebruikt van javascript. Zonder javascript in te schakelen zult u de website niet optimaal kunnen gebruiken.

Archief: Goed doel van 2018: Zonnebloem afdeling Liempde

ZONNEBLOEM AFDELING LIEMPDE
Liempdse afdeling bloeit al 50 jaar 
Als landelijk fenomeen bestaat De Zonnebloem al sinds 1949. Radiomaker Alex van Wayenburg legde direct na de oorlog de fundamenten. Met zijn uitzendingen op Radio Herrijzend Nederland probeerde de radioman zieken en gehandicapten wat op te fleuren. In 1949 mondde dat uit in een stichting, met in het hele land vrijwillige, plaatselijke comités. Vijftien jaar nadien veranderde die in een vereniging met leden, die een jaarlijkse bijdrage stortten om het werk mogelijk te maken: gezelschap, steun en activiteiten voor mensen die beperkt worden door ziekte of handicap.
 
DE ZONNEBLOEM KENT GEEN BEZEMWAGEN 
Geweldig dat de opbrengst van het Liempds Tourspel 2018 helemaal wordt bestemd (is bestemd of wordt besteed)voor De Zonnebloem in ons dorp! Daarmee geeft de organisatie het 50-jarig bestaan van onze afdeling extra glans. Want mede dankzij die steun kunnen we dit kroonjaar vieren met extra activiteiten voor onze leden. 

BLOEI
De Liempdse afdeling werd opgericht in 1968. En we durven te zeggen dat De Zonnebloem in Liempde bloeit! Deze afdeling telt zo’n 110(!) deelnemers, voor wie ongeveer dertig vrijwillige leden bijna maandelijks een activiteit op touw zetten. Het gaat vooral om oudere inwoners die moeilijk lopen, slecht zien of anderszins met een beperking kampen. Een gezellige middag is voor hen een geweldige afwisseling: samen kletsen, koffie drinken, een uitstapje, een muzikaal optreden, een film kijken - vul maar in.
Persoonlijk contact is voor onze deelnemers een groot goed. Uitnodigingen voor activiteiten worden altijd persoonlijk overhandigd. Ook stimuleert De Zonnebloem de deelnemers om zelf activiteiten te bedenken. Onze ‘bezoekleden’ gaan met grote regelmaat langs bij deelnemers die behoefte hebben aan een beetje extra aandacht.

MEER DAN JE DENKT
Geen enkele lichamelijke beperking mag betekenen dat iemand veroordeeld is tot de bezemwagen. Het motto van De Zonnebloem is: ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’. Door steeds oplossingen te zoeken kunnen we een waardevolle invulling bieden en meedoen in de Liempdse gemeenschap mogelijk maken. Een sterk draagvlak in het dorp maakt dat wij ons werk met veel plezier én resultaat kunnen doen en daar zijn we trots op.

NAAR DE ZON
In het logo van De Zonnebloem vormen de blaadjes een hart. Ze symboliseren dat mensen - deelnemers, leden, medewerkers en donateurs - het leven samen invullen. Tegelijk vormen de blaadjes een cirkel, de sterkste vorm die er is, en samen richten ze zich naar de zon. In ons lokale logo symboliseert één geel blaadje de unieke plek die de afdeling inneemt in het geheel van de Zonnebloem-organisatie. 
Natuurlijk hopen we dat het doel van het Tourspel Liempde 2018 voor veel mensen een extra aanleiding is om een gokje te wagen. Want ook al heb je geen verstand van wielrennen, het is alleen al leuk om mee te doen. Onze deelnemers weten als geen ander hoe waardevol meedoen kan zijn!      
 
Namens deelnemers en leden,
Bestuur Zonnebloem Afdeling Liempde.DEELNEMER WORDEN?
Denkt u er over om deelnemer te worden van De Zonnebloem? Dan is het goed om te weten dat het hebben van een beperking door ziekte, leeftijd of handicap voorwaarde is. Een bestuurslid komt graag naar u toe voor een kennismakingsgesprek. En voor de duidelijkheid: het is niet zo dat een gezonde partner ook automatisch deelnemer kan worden. 
Kijk voor meer informatie op onze website: www.zonnebloem.nl/liempde
Bel of mail ook gerust ons secretariaat: elsvandewijdeven@home.nl, tel. 06-24614430.