Deze website maakt gebruikt van javascript. Zonder javascript in te schakelen zult u de website niet optimaal kunnen gebruiken.

Archief: Goed doel van 2017: Stichting Papa Giovanni 23 en Stichting Jeugdvakantieweek Liempde

STICHTING PAPA GIOVANNI XXIII IN NEDERLAND

image image image

Kinderen, mannen, vrouwen, Nederlanders en buitenlanders, mensen met een zwaar leven vanwege sociale problemen, verslaving, gevangenschap of oorlog, dakloos geworden, zonder familie. In het familiehuis van de stichting Papa Giovanni XXIII in Liempde vinden deze mensen een gezin waar zij deel van uit gaan maken, met elke dag een eigen plaats aan tafel en ondersteuning op weg naar een betere toekomst.

Soms is het hebben van een huis en een uitkering niet voldoende, want op het moment dat je op je kwetsbaarst bent, heb je juist vrienden nodig die je nabij zijn. In elke gemarginaliseerde mens zien wij een broer of een zus die aandacht, liefde en steun verdient.

Op dit moment wonen er in het familiehuis in Liempde 11 mensen bij elkaar, 24 uur per dag, met Pierpaolo, zijn vrouw Andrea en hun beide dochters. Zij vormen samen één gezin.

JOUW HULP
Wij, leden van Stichting Papa Giovanni XXIII, wijden hier ons leven aan, wij stellen ons gezin open voor wie nie¬mand heeft. Maar wij kunnen uitsluitend garant staan voor alles wat degenen die bij ons komen wonen nodig hebben, zoals medische zorg, voedsel, kleren, dankzij de hulp van vrijwilligers en heel veel gulle mensen die ons willen steunen door middel van een donatie. Met de hulp van Tourspel Liempde hopen wij een grote open haard in de huiskamer van ons familiehuis te maken, waaraan wij ons op winteravonden kunnen warmen en waar wij al pratend met elkaar kunnen delen wat wij die dag aan vreugde en verdriet hebben meegemaakt.

STICHTING PAPA GIOVANNI XXIII IN NEDERLAND
In 2008 vroeg de toenmalige bisschop van Den Bosch, Mgr. Hurkmans, aan stichting Papa Giovanni XXIII om een familiehuis in Nederland op te zetten. Sindsdien zijn er in het huis in Liempde velen gekomen en gegaan aan wie wij al het nodige hebben meegegeven om hun leven op orde te krijgen.

Associazione Comunitá Papa Giovanni XXIII
Oude Rijksweg 10
5298MC Liempde

www.apg23.org/en/
rdz.centroeuropa@apg23.org
tel. 06 - 47243647

STICHTING JEUGDVAKANTIEWEEK LIEMPDE

image image image

Stichting Jeugdvakantieweek Liempde organiseert sinds 2009 in de laatste week van de school-vakantie een week vol activiteiten voor de Liempdse kinderen van groep 3 t/m groep 8. De deelname is in de loop van de jaren gegroeid van 180 tot een kleine 300 kinderen en heeft tal van onuitwisbare herinneringen opgeleverd. Al snel werd door de ouders bij het plannen van hun zomervakanties rekening gehouden met de Jeugdvakantieweek, reden genoeg om hiervan een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Tijdens de laatste dagen voordat de school weer begint, trekken de kinderen erop uit. Voorzien van een hamer maken zij het prachtige timmergeluid vanaf de handbalveldjes achter Pius X. Hier ontstaan fantasierijke creatieve bouwsels van een aantal verdiepingen hoog.

Ook nemen zij enthousiast deel aan de spannende bosspelen, workshops en spellen, zeskamp en voor de oudere deelnemers een avondspel, vaak begeleid door typetjes, dit alles rondom Pius X, Trimbos, Serenade, ‘t Gilde & DVG. Elk jaar staat de week in het teken van een ander thema, dit jaar is dat “Op de camping”.

Een leuk bijkomend voordeel is dat de kinderen met elkaar hun vakantieverhalen delen en alvast een ritme aannemen dat helpt bij de schoolperiode die volgt.

We zijn afhankelijk van veel vrijwilligers. Dit zijn op de eerste plaats de ouders van de kinderen. Maar ook ex-deelnemers, opa’s, oma’s en maatschappelijke stagiaires. Inschrijven als vrijwilliger is mogelijk via: www.jvwliempde.nl. Ook zijn we erg afhankelijk van sponsoring, zowel materieel als financieel.

Het is volop genieten om te zien dat ieder jaar bedrijven en vrijwilligers gezamenlijk van de Jeugdvakantieweek een succes maken.

Wij voelen ons zeer vereerd dat Tourspel Liempde de Stichting Jeugdvakantieweek Liempde een warm hart toedraagt.

In 2018 zijn we van plan om onze 10e editie te gaan vieren, dan willen we een feestelijke activiteit neerzetten, hierbij is de sponsoring van het Tourspel meer dan welkom!

www.jvwliempde.nl
info@jvwliempde.nl
www.facebook.com/jvwliempde