Deze website maakt gebruikt van javascript. Zonder javascript in te schakelen zult u de website niet optimaal kunnen gebruiken.

Archief: Goed doel van 2016: JAS Liempde en Licht op Groen voor Kwetsbaarheid

JONG ACTIEF SPORTIEF LIEMPDE - Ondersteuning activiteiten

image image 

Jong Actief Sportief Liempde (voorheen Jong Nederland) is een vrije tijdsclub voor kinderen uit Liempde/leerlingen van basisschool de Oversteek. We hebben momenteel 4 verschillende groepen,
van groep 3 tot en met groep 6/7.

Elke schoolweek komen zij met hun (eigen) leeftijdsgenoten een avond bij elkaar in jeugdhuis Pius X aan de Heidonk 28. JAS Liempde is 4 avonden per week van half zeven tot half acht / acht uur te vinden in dit gebouw. Wekelijks zijn er meer dan 100 kinderen aan het genieten van alle activiteiten. De groepsavonden zijn bedoeld om gezellig en ontspannen een uurtje
samen te knutselen en lekker te spelen. 
Het programma-aanbod is zeer breed; knutselen in de hobbyruimte, sport en spel in de gymzaal of er op uit naar het trimbos voor bosspelen. Ook speurtochten en optredens staan op het programma.
Het voornaamste doel van de activiteiten is dat kinderen plezier beleven en dat iedereen er aan deel kan nemen, ongeacht de talenten van het kind. Naast de groepsavonden zijn er nog verenigingsactiviteiten zoals o.a. Heitje voor een Karweitje, kerstworkshops t.b.v. de Kerstmarkt, een groots zwemfestijn, een bingoavond en de flessenactie.

Een ander zeer belangrijk onderdeel van JAS Liempde zijn de jaarlijkse kampen, elk voorjaar gaat elke leeftijdsgroep een weekend op kamp in een blokhut of kampeerboerderij. Maar niet alleen de kinderen beleven leuke dingen bij JAS, ook voor de leiding is het
een erg gezellige en fijne vereniging. Het is leuk om samen met andere enthousiaste volwassenen te proberen steeds weer een leuke avond voor de kinderen te organiseren. En natuurlijk zijn bijvoorbeeld de kampen ook een echt uitje voor de leiding!

Kortom, JAS Liempde is een bruisende vereniging die haar naam (Jong Actief Sportief) eer aan doet.

Het bestuur en de leiding van JAS Liempde zijn erg blij dat de Tourspel-organisatie heeft gekozen om onze jeugdvereniging te ondersteunen in haar activiteiten.
Met de bijdrage van het Tourspel zijn wij in staat om enkele zaken van ons wensenlijstje te gaan realiseren. Dit zijn o.a. het vervangen van verouderde sportmaterialen en de aanschaf van herkenbare verenigingskleding voor de leiding.

Mede namens alle kinderen van JAS Liempde willen wij u hartelijk bedanken voor uw deelname aan het Tourspel 2016.

Bestuur en leiding van JAS Liempde.

www.jasliempde.nlSTICHTING LICHT OP GROEN VOOR KWESTBAARHEID - Generatietuin Liempde

  image

Beste Liempdenaren,

Grijs Groen en Gelukkig in Liempde dat wil de Stichting Licht op Groen voor Kwetsbaarheid. Wij willen voor ouderen ontmoetingsplekken in het groen en goed begaanbare ommetjes in de buurt met bankjes. Vandaar de generatietuin in Liempde achter de seniorenwoningen van het Smidse Pad/Keefheuvel en naast Gezinsvervangend tehuis Den Dries.
Wat eerst een afvalberg was wordt nu omgetoverd in een mooie intieme binnentuin. De tuin, voor iedereen toegankelijk, wordt in overleg en samen met omwonenden en leerlingen van Helicon aangelegd.

Ook met de bewoners van de Vlaswiek en Den Dries is rekening gehouden zodat zij van deze mooie tuin kunnen genieten. De tuin is dementievriendelijk ingericht.
We werken daarom met geuren en kleuren. Met planten van vroeger die vogels, vlinders en bijen lokken. We zorgen voor een veilige omgeving met eetbare planten en vermijden scherpe kantjes. 
We brengen ontmoetingen tot stand tussen jong en oud, vitaliteit en kwetsbaarheid. Ook de basisschool wordt in het project betrokken. Samen werken aan en genieten in de natuur. Het Groene Woud van buiten naar binnen halen voor die mensen die niet meer zo ver kunnen komen.

De tuin dient als onderdeel van een in te richten ‘rolommetje’. Dit loopt van het appartementencomplex ‘De Witte School’, via de Vlaswiek, de binnentuin, Den Achterhof en het Lindenlaantje naar het zandpad bij de Hezelaarse bolakkers en de bloemrijke akkerrand van de Jeugd Natuurwacht. 
Daarna via het bezoekerscentrum weer terug in het centrum: een mooi ommetje dat het binnen en buitengebied met elkaar verbindt.
Wij zijn heel blij en vereerd dat de Tourspel-organisatie ons ook als ‘goed doel’ heeft uitgekozen. We hebben nog wensen als stevige tafels, parasols, opbergkast voor gereedschap, vogelbaden, vogelhuisje en voederplekjes. We willen nog heel graag een stukje
rolstoelpad aanleggen tot de bloemrijke akkerrand.

Met uw steun kunnen wij deze wensen in vervulling laten gaan. Alvast heel hartelijk dank daarvoor.

Stichting Licht op Groen voor Kwetsbaarheid