Deze website maakt gebruikt van javascript. Zonder javascript in te schakelen zult u de website niet optimaal kunnen gebruiken.

Blog: Ad weet wat

Hongerklop

Het is voor elke wielrenner noodzakelijk om veel te eten tijdens de wedstrijd. In een touretappe verbruikt een renner tot 10.000 kcal. (afhankelijk van de zwaarte van de etappe natuurlijk)

Meestal eten de renners tijdens de race, pudding- of jambroodjes die door de eigen verzorgers gemaakt worden. Maar ook repen en gelletjes (suikerrijke gel in tubes) met een hoge calorische waarde. Soms krijgen ze ook vloeibaar voedsel in een bidon.

Een renner moet er aan denken om tijdens een wedstrijd regelmatig te eten en te drinken. Als hij vergeet om op tijd te eten en hij krijgt honger, dan is het te laat. Voedsel wat hij er dan nog tot zich neemt, werkt niet meer op tijd. Zo’n renner verliest plotseling alle kracht en kan niet meer vooruit komen. Hij moet het peloton of de groep waarin hij fietst laten gaan en verliest heel snel vele minuten. Hij heeft dan een hongerklop.

Gepubliceerd op: 19-07-2012 voor Tour de France 2012 2012